Ko to sme da pretiče policiju?

police

Vozac iz Južne Karoline, Chad Walton, zabeležio je na snimku iz svog automobila primer nasilnicke vožnje koja je mogla da dovede do ozbiljne saobracajne nesrece. Vest ne bi zaslužila toliku pažnju, da nasilnik za volanom nije bio zamenik lokalnog šerifa koji je upravljao službenim vozilom.

 

Prema recima Waltona, patrolni automobil kretao se krajnjom levom, preticajnom saobracajnom trakom autoputa konstantnom brzinom od 80 km/h, dok je maksimalna dozvoljen brzina na toj deonici 90 km/h. Nakon što je neko vreme vozio iza policijskog vozila koje ga je usporavalo, Walton je odlucio da ga prestigne na jedini moguci nacin, sa desne strane. Posle toga, vratio se u kranju levu traku.

 

Policajca je ovaj manevar toliko iznervirao, da je ubrzao i ponovo se našao ispred Waltonovog automobila i naglo zakocio, tako da je izmedu dva vozila došlo do blagog kontakta. Zamenik šerifa se zatim udaljio i nastavio da vozi kao da se ništa nije dogodilo:

 

Walton se zatim obratio medijima i ispricao šta se dogodilo, a slucaj je prijavio i policiji. On je izjavio da ni u jednom trenutku nije prekoracio dozvoljenu brzinu kretanja, što prema njegovim recima može da se proveri i na video snimku.

 

Bez obzira na bahato ponašanje policajca, da se Walton fokusirao na vožnju umesto na snimanje, možda bi uspeo da izbegne kontakt sa drugim vozilom. Novinari nisu uspeli da dobiju komentar o ovom slucaju od lokalnih policijskih organa.