Izbacuju radio i CD plejere iz automobila

cd

Sa „kasetašima“ sada u davnoj istoriji, automobilski proizvodaci nastoje da nacine sledeci korak i pošalju u muzeje i radio i CD plejere.

 

To nece biti spontana promena, ali automobilski proizvodaci pokušavaju da nacine instalirane radio CD plejere zastarelim pod naletom inteligentnih infotainment sistema koji se brzo šire enterijerima automobila poslednjih dana.

 

„AM i FM kao mehanizam isporuke nece više biti najvažniji u automobilima. Do 2020. godine, uveren sam da ce mnogi kupci konzumirati radio sadržaje putevima koji nisu vezani za „zemaljska emitovanja““, izjavio je Thilo Koslowski, potpredsednik tehnološko-istraživacke firme Gartner Inc.

 

To ne znaci da radio stanice izlaze iz mode, vec da ce slušaoci do njih dolaziti na drugaciji nacin nego sada, odnosno povezujuci se putem smartphone uredaja na interner ili cak citavim infotainment sistemom. Takode, vec sada je uobicajeno da možete puštati muziku sa svog telefona putem kabla ili bluetooth konekcije.

 

Integracije i raznovrsnost su kljuc buducnosti. Ford i Lincoln su svoje automobile vec opremili MyFord Touch integrisanim interfejsom a GM nastoji da uskoro svoje modele opremi visoko-protocnom 4G mobilnom internet konekcijom.