AMG rekao "ne" dizel motorima

amg

amg

Šef Mercedsovog AMG odeljenja, Ola Källenius, potvrdio je da ce uprkos sve strožim ekološkim normama modeli sa AMG oznakom zadržati u ponudi V12 motore, bar još 5-6 godina. Kao jedno od rešenja za smanjenje štetnih emisija kod Mercedesovih sportskih automobila u buducnosti, Källenius vidi upotrebu hibridnog pogona, dok odbacuje mogucnost ugradnje dizel motora.

 

Mercedesovo AMG odeljenje poznato je izmedu ostalog i po svojim mocnim V12 motorima. Medutim, kao i neki drugi proizvodaci ove vrste pogonskih jedinica, i AMG se suocava sa sve restriktvinijom zakonskom regulativom, kada je rec o emisijama koje su štetne po životnu okolinu.

 

Stoga se mnogi pitaju, koliko je blizu trenutak kada ce Mercedes morati da izbaci dvanastocilindricne agregate iz AMG modela i zameni ih sa nekim ekološki prihvatljivijim? Prema recima predsednika AMG odeljenja, buducnost V12 motora osigurana je u sledecih pet do šest godina, nakon cega bi ovakvi agregati morali biti zamenjeni "zelenijim" pogonskim sistemima.

 

Zamenu bi prema Källeniusu mogla da predstavlja hibirdna tehnologija. "Hibridni pogonski sistemi su buducnost auto-industrije, cak i kada je rec o sportskim automobilima", rekao je Källenius u razgovoru za Edmunds. "Pocecemo da ugradujemo hibridne motore onda kada procenimo da je tržište spremno za njih", objašnjava on.

 

Još jedan od razloga zašto hibridni pogonski sistemi za sada nisu interesantni za AMG jeste i njihova prevelika težina, odnosno problem dodatne mase pogonskih baterija. Na kraju, Källenius je odbacio mogucnost da ce AMG u svoje automobile ugradivati turbo-dizel motore.

 

"Nikad ne treba reci 'nikad' za bilo koju opciju u automobilskoj industriji, pa ni za dizel agregate, ali ne vidim u kojim okolnostima bi AMG mogao da upotrebi dizel tehnologiju u svojim modelima." "Ono po cemu turbo-dizel motori ne mogu da konkurišu benzincima sa direktnim ubrizgavanjem, je agresivnost, isporuka ciste snage i zvuk", zakljucio je Ola Källenius.