Porsche: "Sedam modela je dovoljno"

porse

Šef Porschea, Matthias Müller, izjavio je da je njegov cilj da taj proizvodac u svojoj gami ima sedam modela.

 

"S obzirom da u današnje vreme životni ciklus jedne generacije automobila iznosi oko sedam godina, idealno bi bilo da imamo i toliki broj modela", rekao je Muller u razgovoru za Auto Motor und Sport.

 

"To bi nam omogucilo da svake godine predstavljamo novu generaciju jendog od tih sedam modela", objašnjava Muller svoju zamisao.

 

Prema njegovim recima šesti model u aktuelnoj gami mogao bi da bude sportski automobil pozicioniran izmedu Porschea 911 i 918 Spyder, dok se mesto za sedmi model cuva za manju verziju Panamere, ciji je radni naziv Panamera Junior.

 

Kada je rec o novom superautomobilu, Muller je saopštio da Porsche nece žuriti sa njegovom realizacijom, vec ce pažljivo završavati jedan po jedan novi projekat.

 

On je potvrdio da ce Plug-in Hybrid tehnologija igrati znacajnu ulogu u buducnosti kompanije. Novi, takozvani E-Hybrid najpre ce se pojaviti u Panameri, da bi kasnije bio primenjen i na dva SUV modela, Cayenne i Macan.

 

Što se tice Macana, Muller je opovrgao tvrdnje da je rec o Audiju Q5 sa znackom Porschea. "Istina je da koristimo neke komponente, ali ne i citavu platformu Audija Q5", zakljucio je on.