Ford Focus ST sa 370 ks

focus

focus

Trenutno najprodavaniji model u svojoj klasi, Focus ST, prošao je tretman nemacke firme Wolf Racing, koja se bavi doradom automobila. Najipresivnije poboljšanje izvedeno je na pogonskoj jedinici, tako da je ona sada u stanju da proizvede 370 ks.

 

I dok je za vecinu njegovih vlasnika 252 ks kojim raspolaže 2.0 litarski motor serijskog Ford Focusa ST sasvim dovoljno, u Wolf Racing-u ne misle tako. Oni su kupcima ponuduli nekoliko verzija unapredenja za ovaj hecbek visokih performansi.

 

Za one skromnijih apetita tu su verzije sa 282 i 300 ks. Vrhunac programa nemacke tjunerske kuce predstavlja model sa spomenutih 370 "konja". Uz intervenciju na elektronskoj kontrolnoj jedinici, poboljšan je i izdvni sistem, a ugraden je i novi filter vazduha.

 

Wolf Racing je intervenisao i na kocionom sistemu i sistemu oslanjanja automobila, a kupcima su dostupni i aerodinamicki dodaci na karoseriji.

 

Ono što nam iz te firme nisu saopštili jeste informacija o performansama poboljšanog Focusa ST koji u svojoj serijskoj verziji od 0 do 100 km/h stiže za oko 6,5 sekundi.

 

Inace, Ford Focus ST trenutno je najprodavaniji automobil iz klase u koju spadaju modeli kao što su VW Golf GTI ili Renault Megan RS. Otkako se u oktobru 2012. pojavio u prodaji, kupcima u Evropi isporuceno je 3.819 primeraka ovog automobila, od cega 74 odsto u hecbek, a 26 % u karavan verziji.