Malteška limuzina sa 4,400 Nm

cheros

cheros

Kompanija Silex Power predstavila je koncept Chreos koji, prema planovima, treba da se u prodaji nade 2015. godine.

 

Malta je jedno od poslednjih mesta na svetu sa kojeg biste ocekivali luksuznu limuzinu visokih performansi. Pored toplog mora, lepih plaža, koktela i usluživanja turista, ko bi pomislio da ce neko na ovom ostrvu imati vremena da se bavi elektromobilima.

 

Prema najavama proizvodaca, ovu limuzinu pokretace cetiri elektromotora koji ce se nalaziti u svakom tocku. Ukupna snaga ovih motora iznosice 640 ks, ali podatak da ce ukupni obrtni moment iznositi 4.400 Nm baca podatak o konjskim snagama u drugi plan.

 

Zahvaljujuci vrhunskim performansama, Chreos ce do stotke stizati za 2,9 sekundi dok ce maksimalna brzina kretanja biti blokirana na 300km/h.

 

Pitanje punjenja baterija u kompaniji Silex Power planiraju da reše još jednom novom tehnologijom koja se krije iz termina "hyper charge". Kombinacija baterije i posebnog punjaca ucinice da se proces punjenja obavi za samo 10 minuta.

 

Imajuci na umu probleme sa baterijama sa kojima se susrece kompanija Fisker, nadamo se da se Maltežani ne šale sa nama razbacujuci se fantasticnim podacima.

 

Za kraj aprila 2013. godine najavljeno je predstavljanje nove ture podataka o luksuznoj limuzini pa cemo tada znati ko se vraca na plažu a ko ide da proizvodi "opasne" automobile.