Zagato Porsche Carrera GT - jedan jedini na svetu

Zagato

Zagato

Zagato

Možda nije bila medu najbržim i najlepšim super automobilima, Porsche Carrera GT je stekla veliki broj poklonika medu ljubiteljima cetvorotockaša.

 

Od svojih pocetaka, kao LMP1 trkacki model, preko dvodelnog krova, V10 motora i šestostepenog manuelnog menjala, Carrera GT predstavlja pravu simfoniju inžinjerskih mogucnosti.

Ipak, ni takva nije bila dovoljna reli vozacu Ernstu Bergu, koji je odlucio da se za rešenje obrati nikom drugom do italijanskom Zagatu, koji je i te kako ispunio ocekivanja.

 

Prednji branik je dobio redizajnirane usisnike za vazduh, uz oštrije linije farova, a promene su pretrpeli i zadnji branik i difuzor, koji su sada širi nego na fabrickom modelu, a kao šlag na tortu, automobil je dobio novu liniju krova.

 

"Srce" automobila je 5,7-litarski V10 koji je dobio novi, unikatni izduvni sistem, ali su performanse ostale nepromenjen - 604 KS i 592 Nm obrtnog momenta. Sa druge strane, njegov zvuk je sada prava muzika za uši svakom ljubitelju brzine.

 

Za sada nema informacija o novcu koji je Berg izdvojio za ovu transformaciju. U svakom slucaju, vredelo je svaki dinar... pardon, cent.