Fiat 500L za američko tržište

fiat500

Na sajmu automobila u Detroitu, naredne godine, biće predstavljen Fiat 500L u verzija koja će biti dostupna kupcima na američkom tržištu, a danas vam donosimo njegove prve fotografije.

 

Prema nekim izveštajima, 500L će se u Sjedinjenim Državama prodavati sa ponudom motora sličnoj onoj koju ima Dodge Dart. U tom slučaju, u osnovnom obliku treba očekivati 2.4-litarski četvorocilindarski agregat sa 185 KS i 204 Nm obrtnog momenta.

fiat500

 

 

Na slici, pod haubom 500L možemo videti agregat sa MultiAir logotipom, a najverovatnije je reč o 1.5-litarskom agregatu sa turbo kompresorom. Osim pomenuta dva, možemo se nadati i 1.4-litarskom motoru, čiji dizajn potpisuje Abarth.

 

U odnosu na evropski model, predstavljen na ovogodišnjem sajmu automobila u Ženevi, američka verzija donosi i nekoliko kozmetičkih promena.

 

Na prvi pogled, nema razlike, ali ipak ima ključnih karakteristika po kojima se dva modela razlikuju. To su pre svega izgled branika, zaštitne maske i farova. Uz to, promena ima i na zadnjem delu, na prtljažniku, a primetno je da je plastika koja je na evropskoj verziji crna, sada bele boje, a prema najavama i izgled izduvnih cevi će biti drugačiji.

 

Sajam u Detroitu počinje sredinom januara 2013. godine.