Ferrari ZXX - Čudovište sa 950KS

ferrari zxxNemačka tjuning kuća, Edo Competition, je prošle godine predstavila izuzetno retku nabudženu verziju kultnog Ferrarijevog modela Enzo, nazvanu Edo Enzo XX.


Automobil vredan 1.2 miliona evra je , na veliku žalost svih ljubitelja egzotičnih četvorotočkaša, tokom trke u Njufaundlendu, u Kanadi, izleteo sa puta i završio u Atlantskom okeanu.


ferrari zxxItalijansko "čudovište" sa 840 KS pod haubom je potom vraćeno u Nemačku, gde su vešti tjuneri počeli sa njegovom popravkom. Negde u procesu, rešili su da urade nešto mnogo više, a to je da ga pretvore u još snažniju mašinu.Predstavljamo vam ZXX, verziju Enza ispirisanu FXX-om, najnovije remek delo nemačkih tjunera iz kompanije Edo Competition, koja dolazi u novoj boji, unikatnim felnama i posebno urađenim elementima na karoseriji.ferrari zxx


ferrari zxx6.3-litarski V12 motor pod njegovom haubom ce biti znatno jaci nego na prethodnoj inkarnaciji, okupanoj u hladnim vodama Atlantika. Sa 110 dodatnih "konja", odnosno ukupno 950, ZXX ce za 3.2 sekunde moci da ubrza do "stotke", uz maksimalnu brzinu od 390 km/h.