McLaren P1 - samo za odabrane

p1

p1

p1

p1

p1

McLaren je objavio zvanicne fotografije i tehnicke detalje modela P1 uoci njegove premijere zakazane za 5. mart i Sajam automobila u Ženevi. Pocetna cena ovog ekskluzivnog automobila iznosi milion evra.

 

Osim cene, ekskluzivitet automobilu osiguraće i njegova ograničena serija. Iako je prvobitno bilo planirano da McLaren proizvede 500 primeraka modela P1, izvršni direktor britanske kompanije, Ron Dennis, korigovao je taj broj na 375 jedinica.

 

Koeficijent otpora vazduha kod McLarena P1 iznosi 0,34, a automobil stvara silu prijanjanja ("downforce") od 600 kg, što je pet puta više u odnosu na prethodni McLarenov model, MP4-12C. Šasija Mclarena P1 od ugljenicnih vlakana teška je svega 100 kg i najlakša je poredenju sa bilo kojim drugim serijskim autombilom. Sa druge strane, kako kažu u britanskom proizvodacu, ovakva šasija istovremeno obezbeduje automobilu sigurnost i krutost bolida Formule 1. U poredenju sa legendarnim McLarenom F1, novi model je duži za 30 cm, a širi je i duži i od aktuelnog McLarena MP4-12C. Zahvaljujuci laganoj konstrukciji, ukupna masa vozila iznosi samo 1.400 kg.

 

Ugljenicna vlakna obilato su korišcena i u kabini McLarena P1. Konstruktori ovog automobila vodili su racuna o svakom gramu težine. Karbonske površine u unutrašnjosti nisu prelakirane, što je inace uobicajeno za ovu vrstu materijala u enterijeru, tako da se uštedelo dodatnih 1,5 kg. Upravljac i sedalni deo sedišta su podesivi, dok je naslon fiksiran pod uglom od 28 stepeni. U slucaju da vozac nosi zaštitnu kacigu, naslon se može pomeriti u još jedan fiksan položaj, od 32 stepena. Citavo sedište koje je, pogadate, takode od ugljenicnih vlakana, teži svega 10,5 kg. Srce ovog automobila predstavlje hibridni pogonski sistem. On se sastoji od 3.8 litarskog V8 twin-turbo benzinske jedinice, za koju sada i definitivno znamo da razvija 737 ks pri 7.500 o/min, uz maksimalni obrtni moment od 720 Nm (dostupan vec od 4.000 o/mini), i elektromotora, koji raspolaže sa dodatnih 179 ks. Kombinovana snaga McLarena P1 iznosi 916 ks, a ukupni obrtni moment 900 Nm. Snaga se prenosi na tockove preko automatskog sedmobrzinskog Graziano menjaca sa duplim kvacilom.

 

Prema recima ljudi iz McLarena, P1 je u stanju da se krece samo uz pomoc elektricne energije nekih 20-ak kilometara, ako brzina automobila ne prelazi 48 km/h. McLaren P1 opremljen je Instant Power Assist (IPAS) sistemom. Ova tehnologija omogucava vozacu da pritiskom na dugme na volanu aktivira elektricni motor koji obezbeduje dodatnu snagu automobilu, tako da on u tom trenutku ima odziv kao vozilo pogonjeno atmosferskim motorom. IPAS postiže da automobil od 0 do 100 km/h ubrza za manje od 3 s, dok mu je do 200 km/h potrebno nešto ispod 7 sekundi. Nakon 17 sekundi, P1 dostiže 300 km/h, dok je maksimalna brzina elektronski ogranicena na 350 km/h. Osim toga, vozacu je na raspolaganju i komanda Drag reduction (DRS) sistema, koja menja položaj zadnjeg krilca smanjijuci dodatno otpor vazduha za 23 odsto. Sistem se aktivira takode pomocu dugmeta na upravljacu, a iskljucuje ili ponovnim pritiskom na dugme ili na pedalu kocnice. Iako je fokus prilikom konstruisanja McLarena P1 bio na što manjoj masi vozila, napravljen je kompromis kako bi vlasnik ipak imao neke pogodnosti koje se ocekuju i od automobila koji su znatno jeftiniji od milion evra.

 

Tako su vozacu na raspolaganju klima uredaj, navigacija i premijum audio sistem, ali se tu lista dodatak završava, jer kako kažu u McLarenu, model P1 je prevashodno napravljen za ekstremno iskustvo u vožnji. U prilog tome govori i cinjenica da je svako vozacko sedište prilagodeno tacno odredenom kupcu, tako da se specijalno projektuje u zavisnosti od vlasnikovih dimenzija. Iako je fokus prilikom konstruisanja McLarena P1 bio na što manjoj masi vozila, napravljen je kompromis kako bi vlasnik ipak imao neke pogodnosti koje se ocekuju i od automobila koji su znatno jeftiniji od milion evra.

 

p1

p1

p1