Mercedes-Benz E: Facelift za kupe i kabriolet

mercedes

mercedes

mercedes

mercedes

Posle otkrivanja modernizovanog sedana i karavana Mercedes-Benz E-Klasa, nemacki proizvodac nije dugo cekao da javnosti virtuelno predstavi modernizovani kupe i kabriolet. Kompletno modernizovana serija E-Klasa u svim karoserijskim verzijama, zvanicno ce biti predstavljena na autosalonu u Detroitu. U ponudi ce modernizovani E Coupe i Cabrio biti sa devet benzinskih i dizel motora...

 

Mercedes-Benz E-Klasa kupe i kabrio dobile su novi izgled branika i mreže hladnjaka, koja sada ima samo jednu vodoravnu "lajsnu" na sredini, umesto dostadašnje dve. Tradicionalna modelska serija više nema svoj tipican detalj: cetiri podeljena svetla napred. U borbu sa konkurentima, modernizovana E-Klasa ulazi sa dinamicnijim dizajnom, ali sa manje oštrih linija. Maska hladnjaka je izraženija, ali ima zaobljenije linije.

 

Za razliku od sedana i karavana, sa bokova nisu nestale "izbocine" iznad zadnjih blatobrana, koji su asocirali na prve Mercedes automobile sa samonosecom karoserijom. Promenjena su i zadnja svetla, koja su dobila oblije linije i izgledaju uže. Promene je pretrpeo i zadnji branik, a zadržano je u malo bocno staklo u zadnjem delu. Kabriolet verzija je zadržala tradicionalni platneni krov.

 

Pod haubom cemo naci šest benzinskih motora snage od 135 do 300 kW (184 - 408 KS). Osnovnu motorizaciju predstavlja dvolitarski 4-cilindarski turbo motor, koji pokrece verziju E 200, koji razvija 135 kW i 300 Nm. Sledi ga isti motor, ali snage 155 kW i maksimalnog obrtnog momenta 350 Nm. Ovaj BlueDirect agregat se može pohvaliti sistemom direktnog ubrizgavanja goriva. Šestocilindarski motori imaju zapreminu 3.5 litara i razvijaju 185 kW (E 300) i 225 kW (E350). Novitet je trolitarski šestocilindarski motor E 400, opremljen sa dva turbopunjaca i razvija 245 kW i 480 Nm. Na vrhu ponude benzinskih motora se nalazi osmocilindarski motor zapremine 4,7 litata, koji razvija 300 kW i 600 Nm. Ovaj agregat pokrece model Mercedes-Benz E 500.

 

Tri dizelska motora pokrivaju spektar snage od 125 kW do 195 kW (170-265 KS). Model E 220 CDI pokrece 4-cilindarski motor zapremine 2,14 litara, koju sledi verzija E 250 CDI od 150 kW i 500 Nm. Vrhunac ponude predstavlja trolitarski šestocilindarski motor E 350 CDI BlueTec, koji razvija 195 kW i 620 Nm. Snaga se prenosi preko sedmostepenog menjaca 7G-Tronic Plus, sa novim manuelnim modom. Komanda menjaca se više ne nalazi na centralnom tunelu, vec iza volana sa desne strane. Šestostepeni manuelni menjac, bice dostupan kasnije.

 

Oslanjanje se može pohvaliti elektronski kontrolisanim amortizerima, cija karakteristika se može promeniti pritiskom na dugme. Pojacivac upravljaca je elektromehanicki. Kao što smo ocekivali, Mercedes-Benz je na visini zadatka, kada su u pitanju bezbednosni sistemi. Novina je stereokamera instalirana blizu unutrašnjeg retrovizora, koja snima objekte do udaljenosti od 50 metara u 3D tehnologiji: vozila, pešake i saobracajne znakove. Naravno, tu su i vec dobro poznati sistemi za prevenciju sudara, kao što su Collision Prevention Assist, Attention Assist, radarski tempomat Distronic Plus, BAS Plus, Pre-Safe Brake i Pre-Safe Plus. U ponudi su i sistemi za automatsko parkiranje, raspoznavanje znakova i kamera koja "gleda" oko automobila.

 

I modernizavni E Coupe i Cabrio, dobili su modernizovani trokraki volan, kao i unapredenu središnju konzolu. Kabriolet može biti opremljen sistemom Aircap, koji redukuje vazduh koji stiže u kabinu u vožnji sa otvorenim krovom, a automatski se iskljucuje pri brzinama preko 40 km/h. U standardnu opremu spadaju CD/MP3 audio sistem, USB i Bluetooth. Sve cetiri karoserijske verzije E-Klasa bice predstavljene na autosalnu u Detroitu.

mercedes

mercedes

mercedes