Naslednik Gallarda dobija novo ime i V10 motor

naslednik-galjarda-render

Naslednik Lamborghini Gallarda je i dalje obavijen velom tajne, uprkos činjenici da je njegovo testiranje veće počelo pre svega zahvaljujući osveženom modelu predstavljenom u Parizu.

 

Mnogi smatraju da je dolazak naslednika čuvenog italijanskog super automobila odložen zbog stanja na ekonomski slabom evropskom tržištu. U kompaniji potvrđuju da stvari idu po planu i da je naslednik devet godina starog Gallarda na putu, ali ne navode nikakve datume za to.

 

Ono što je sigurno, novi model će dobiti novo ime, koje će pratiti tradiciju italijanske kompanije. Za sada možemo samo nagađati kakvo će ono biti, mada je naziv Cabrera trenutno (bar po pisanju medija) najveći favorit.

 

Novi super automobil će svakako biti znatno lakši od svog prethodnika, a Lamborghini se u smanjenju težine već oprobao sa Sesto Elemento modelom. Očekujte V10 motor, ali se ne nadajte previše hibridnoj varijanti, pre svega zbog pomenutog smanjenja težine.

Novi automobil će biti zasnovan na novoj modularnoj platformi, na kojoj radi Porsche, a koju će deliti sa narednom generacijom Audija R8.

Još jedna stvar je sve izvesnija, a to je da će automobil biti dostupan isključivo sa DCT prenosom sa duplim kvačilom. Razlog su bolje performanse, ali i slabija prodaja modela sa manuelnim menjačem.

 

Ipak, većina informacija o nasledniku Gallarda su uglavnom nagađanja i spekulacije. Dok iz Sant’Agate Bolonjeze ne stignu konkretne informacije, moraćemo da se zadovoljimo time.